Df465ba8 17De 4247 87Dd D7d9f58993ac W 960

Ny LEGOHOUSE oplevelse skal gennem leg og kreativitet starte samtale om bæredygtighed

Virkelige udfordringer såsom biodiversitet, klimaforandringer og madspild er i fokus i LEGO House's nye oplevelse Build the Change

Den 27. januar åbnede LEGO® House i Billund for 2024-sæsonen med en helt ny oplevelse – den mest ambitiøse tilføjelse til huset siden åbningen i 2017. Den nye oplevelse hedder 'Build the Change', og den skal inspirere både børn og voksne til at bruge deres kreativitet og fantasi til at skabe deres egne svar på virkelige udfordringer såsom biodiversitet, klimaforandringer og madspild. Formålet er i høj grad, at oplevelsen kan åbne op for vigtige samtaler om aktuelle emner både mens man bygger og bagefter derhjemme.

Den nye aktivitet er placeret i husets Blå Zone, der har fokus på kognitiv Læring gennem Leg, og den har været under udvikling i over et år. Oplevelsen har rødder i LEGO Koncernens Build the Change-program og da LEGO House er ’Home of the Brick’, er det store aktivitetshus midt i Billund det oplagte sted at folde oplevelsen ud på en helt ny og mere interaktiv måde.

"LEGO House er opdelt i Oplevelseszoner, der hver især er designet til at udvikle specifikke færdigheder gennem leg. I den Blå Zone udfordrer man sine kognitive færdigheder ved at løse problemer og håndtere udfordringer. I den nye oplevelse, Build the Change, skal man bruge sin fantasi og tilgå problemstillingerne på en kreativ måde, der er med til at skabe innovative løsninger," siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør for LEGO House.

Det har været en drøm siden huset åbnede i 2017 at bringe en Build the Change-oplevelse til LEGO House. Det var dog afgørende for LEGO House Experience teamet at designe en version af Build the Change, der kunne appellere til alle aldersgrupper, og som løbende kan udvikles for at dække nye emner over tid: 

"LEGO House er konstant i udvikling, og med Build the Change har vi virkelig gjort en ekstra indsats for at skabe en helt unik oplevelse, som vores gæster aldrig har set magen til før. LEGO Koncernens Build the Change-program handler om at give børn en stemme gennem en legende og praktisk tilgang til aktuelle emner. Det samme princip gælder for oplevelsen i LEGO House, men den er designet til at kunne engagere alle aldre," fortæller Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør for LEGO House. 

Løs virkelige udfordringer gennem leg

Build the Change-oplevelsen skiller sig især ud på dens innovative design og den avancerede brug af teknologi, der gør oplevelsen interaktiv og engagerende. Oplevelsen vil desuden løbende blive udviklet med aktuelle udfordringer og ud fra gæsternes feedback. Det betyder, at genbesøgende gæster vil blive mødt med nye opgaver fra gang til gang.  

Når du træder ind i Build the Change, vil du blive mødt af en digital LEGO minifigur med en kreativ opgave. Udfordringerne varierer, men du kan for eksempel blive bedt om at udvikle et miljøvenligt køretøj, der kører på bananskræller. Med et bredt udvalg af farverige LEGO klodser til rådighed, skal du herefter skabe dit eget innovative byg. Når dit køretøj er færdigt, venter en anden minifigur for at høre om din unikke idé. Ved hjælp af avanceret teknologi animeres dit LEGO køretøj til sidst digitalt og vises på en stor skærm, mens minifiguren begejstret fremhæver og roser din løsning.

"LEGO House's tilgang til Build the Change-programmet er helt nyskabende. Vi har ikke tidligere integreret dette niveau af interaktivitet og innovation i en oplevelse. Det fascinerende ved denne aktivitet er også, at vi har mulighed for løbende at tilpasse og udvikle den. Det betyder, at den aldrig vil være færdig, men derimod konstant være i udvikling," udtaler Søren Bering Andersen, Head of Experience i LEGO House.

Designet til konstant udvikling

Vigtige emner ændres over tid, og nye opstår. Derfor er Build the Change i LEGO House designet til at udvikle sig kontinuerligt – ikke mindst for at sikre gæsterne en ny og engagerende oplevelse ved hvert besøg. 

For at indsamle de første indsigter kan besøgende stemme på potentielle nye emner ved en særlig udstilling på LEGO Square, den offentlig tilgængelige og gratis del af LEGO House. Udstillingen er åben fra den 27. januar til den 4. marts 2024 og giver også et eksklusivt kig bag om udviklingsprocessen, hvor man kan blive klogere på, hvordan Build the Change blev bygget og konceptualiseret til LEGO House. 

legohouse.dk 

Læs mere om den nye oplevelse HER