Økolariet Web2

Green Attraction til Økolariet i Vejle

Omkring årsskiftet modtog Økolariet efter en ihærdig ansøgningsproces Green Attraction. Økolariet er et videns -og oplevelsescenter, der formidler om klima og bæredygtighed gennem udstillinger og undervisning. Derfor har det været naturligt for dem at ansøge om Green Attraction.

Økolariet har siden 2009 været et af 15 danske Videnspædagogiske Aktivitetetscentre (VPAC), hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser.

Hos Økolariets leder Pernille Kjølholt vækker miljømærkningen begejstring:

”Vi er glade for og stolte over anerkendelsen. Som videns- og oplevelsescenter for klima, klode og bæredygtighed ligger den grønne sag os naturligt på sinde som vores hovedmission. Udnævnelsen som Green Attraction ser vi som en anerkendelse af det arbejde, vi startede helt tilbage i 2003, da Økolariet blev etableret.”, udtaler hun.

Også hos sekretariatet for Green Attraction er der begejstring over at kunne byde Økolariet velkommen i ordningen.

”Det er helt tydeligt, at arbejdet for at få virksomheden i en grønnere retning er solidt forankret i selve Økolariets virke og formål. Økolariet har mange flotte og inspirerende udstillinger og arrangementer, der kan inspirere og motivere store som små til handling for en sundere jordklode” udtaler sekretariatsleder Mikal Holt Jensen.

Sekretariatsleder Mikal Holt Jensen fortæller også, at der i forbindelse med ansøgningen er gjort et grundigt forarbejde. Der er blandt andet blevet indsendt meget dokumentationsmateriale og Økolariet har mange gode fremtidsplaner for deres grønne arbejde og bæredygtige rejse.

Afslutningsvis roser Mikal Holt Jensen i øvrigt Økolariets flotte affaldsbeholdere og legetøjs byttebix ”…der giver gæsterne mulighed for at komme og bytte legetøj til ”nyt” for at mindske forbruget og for at sortere affald under deres besøg på Økolariet. Det tjener til inspiration for andre virksomheder,” afrunder han.

Om Green Attraction

Green Attraction er etableret i samarbejde mellem Danske Zoologiske Haver & Akvarier (DAZA), Organisationen Danske Museer (ODM), Foreningen af Forlystelser i Danmark (FFD), Videnspædagogiske Aktivitetscentre (VPAC), HORESTA og med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Målet er at inspirere branchen til at skabe mere bæredygtige oplevelser og hjælpe gæsterne med at vælge dem til.

Der er nu omkring 20 attraktioner mærket med det nye mærke Green Attraction. Experimentarium var det første Videnspædagogiske Aktivitetscenter, der modtog Green Attraction, da ordningen blev lanceret i sommeren 2022, men får nu følgeskab af Økolariet.