Attraktion

H C Andersens Hus

Bronze

Det Økologiske Spisemærke

H.C. Andersens Hus giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme.

I 2021 åbnede den største nye attraktion i Odense i mange år - det nye H.C. Andersen Hus. Museet er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma og består af både indendørs og udendørs rum, der tilsammen strækker sig over 12.600 m2.

To tredjedele af museet befinder sig under jorden og det er omgivet af en eventyrlig have, der i sommerhalvåret bugner af et farvestrålende blomsterflor og små, unikke, grønne miljøer.

Særlig miljøindsats

Tildelt Green Attraction i september 2023, som en del af en samlet grøn indsat for Museum Odense.

Område

Odense 

Odense er med 200.000 indbyggere den største by på Fyn. Byen byder på mange spændende attraktioner for både børn og voksne. Oplev atmosfæren i den gamle bydel, der for øjeblikket er ved at blive 'genforenet' med resten af bymidten i Th.B. Thriges Gade-projektet, der forventes færdigt i 2020. Den gamle bydel er også hvor du finder H.C. Andersen-museet, H.C. Andersens fødehjem, børnekulturhuset Fyrtøjet og bymuseet Møntergården.

I Odense er omkring 40 % af hotelværelserne mærket med enten Svanen eller Green Key.