Dansk Arkitektur Center er hele Danmarks mødested for arkitektur, design og bykultur. DAC holder til i BLOX på Københavns havnefront og byder indenfor til udstillinger, ture, events, læring og fysiske og digitale netværk at dele viden om en bæredygtig udvikling af vores fysiske rammer for liv og meget mere for både børn og voksne.
DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur. Der kan opleves udstillinger, ture, events, købes designprodukter og den spektakulære udsigt over byen kan nydes fra caféens store tagterrasser.
DAC har to udstillingsrum, vores børneunivers Educatorium, konferencelokaler, kunstinstallationen DAC Slide, Design Shop og en spektakulær udsigt over byen fra caféen og dens store tagterrasser.
Bæredygtighed hos DAC handler om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed, der indarbejdes i den samlede virksomhed. DAC arbejder med fire overordnede kategorier inden for bæredygtighed.
DAC ønsker at fremme den cirkulære tankegang og generere så lidt affald som muligt.
DAC ønsker at begrænse sit klimaaftryk ved at være opmærksom på deres ressourceforbrug, for eksempel energi, vand og el. Det samme gælder i forhold til transport og rejser. DAC Café har fokus på økologi og lokale råvarer i sæson.
DACs hovedformål er at formidle og facilitere dialogen om arkitektur og det byggede miljø. En yderst væsentlig del af det handler om at belyse bæredygtighed og fremtidens løsninger over for såvel professionelle som den brede befolkning. Det gøres både via udstillinger, aktiviteter og på digitale platforme.
DAC er en inkluderende attraktion, hvor alle skal føle sig velkomne uanset baggrund og opleve at få adgang til forståelse af en bæredygtig udvikling i arkitekturen.
København, Danmarks hovedstad er blevet udvalgt til verdens bedste by at besøge, og byens ambitiøse grønne profil har et klart mål: Københavns Kommune satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
I København er der kort vej til både vand og grønne områder. Det er en grøn og cykelvenlig by, som kan udforskes på de mange nye elektriske bycykler. Man kan bo på et miljøcertificeret hotel, hvor hele 75 % af byens hotelværelser er miljømærket med enten Svanen eller Green Key, man kan svømme i det rene vand i byens havnebade eller indtage økologisk mad fra Michelin restauranter til streetfoodmarkeder.
Wonderful Copenhagen har en bæredygtighedsstrategi for turisme og er den første i verden, som er mærket med miljømærket Green Tourism Organization.
Bryghuspladsen 10 ,1473
København K