Attraktion

Svendborg Museum

Svendborg Museum

Svendborg Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, som arbejder med sydfynsk lokalhistorie, søfart, forsorgshistorie og arkæologi.

Svendborg Museum er museet uden vægge. De formidler kulturarven på mange forskellige måder. Det sker på guidede ture, via skilte rundt i byen, gennem bøger og udstillinger forskellige steder i kommunen. Siden 2018 har museet også haft 20 skiftende udstillinger i Den Sorte Boks, en mobil udstillingscontainer, der fortæller historien lige hvor den skete. 

Danmarks Forsorgsmuseum
Under Svendborg Museum hører Danmarks Forsorgsmuseum. Det er Nordens bedst bevarede fattiggård, som var i drift 1872-1974. Bag pigtråd og høje mure kan du opleve en vigtig del af historien om Danmarks forsorg og se, hvor de indlagte arbejdede, spiste, sov, blev vasket og straffet.

Vi åbner dørene til en ellers lukket verden. I de autentiske rammer formidler vi historier om og med de mennesker, som levede eller lever på samfundets skyggeside: De fattige, de syge, de hjemløse og de forældreløse.

Til Fattiggården hører en nytte- og prydhave. Fattiggårdens beboere passede haven i over 100 år. Stedet var selvforsynende med grøntsager. I dag dyrkes og passes haven af Museumshavens Venner, en frivillig arbejdsgruppe. Du er velkommen til at gå en tur i haven under dit besøg.

Se åbningstider og aktuelle udstillinger for Danmarks Forsorgsmuseum på www.forsorgsmuseet.dk

Svendborg Museum er Fyns første Green Attraction (april 2023).

Særlig miljøindsats

Green Attraction siden april 2023

Område

Fyn og det sydfynske øhav

Fyn bliver kaldt cykeløen pga. de 1200 km skiltet cykelruter i det smukke og alsidige landskab. Besøg de velbevarede købstæder, de 123 slotte og herregårde og lad dig friste af lokale fødevarer og sublime restauranter – det hele omkranset af et hav fyldt med 100 øer.

Odense er fyldt med smukke parker, romantiske haver og rekreative områder som udendørs fitnesslegepladser. 

På Fyn får du gode råvarer, kød fra glade dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter, der kan nydes på en af de kulinariske ruter eller på en af de hyggelige madmarkeder.

Ud over Odense som er Fyns største by finder du hyggelige byer som Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense og Middelfart.