Attraktion

Nordsøen Oceanarium

Med over 6 mio. liter havvand og mere end 5000 fisk er Nordsøen Oceanarium Nordeuropas største akvarium. Der er både store og små akvarier, med alt lige fra de mindste plankton eller gopler – til de større rovdyr som hajer og rokker. I det store Oceanarium, der rummer ikke mindre end 4,5 mio. liter frisk havvand, svømmer klumpfiskene rundt blandt tusindvis af stimefisk.

Hver dag springer dykkeren i vandet for at fodre fiskene og fortælle gæsterne om livet i havet. Ved rørebassinet kan du komme helt tæt på krabberne og søstjernerne med de bare næver.  Mød også Danmarks største rovdyr – sælen – som holder til i det store udendørsbassin, og i undervandstunnelen, hvor man kan se sælerne boltre sig nysgerrigt rundt i vandet. En god og lærerig undervandsrejse er derfor sikret ved et besøg på Nordsøen Oceanarium.

Faktisk, så kan man blive underholdt i alt slags vind og vejr. Det mere end 6000 m2 udendørsområder rummer både et fyrtårn og en kaskelothval i det store legområde. I Hvalforskerhytten kan skeletterne fra havets giganter studeres, og det 17,4 meter lange skelet fra den berømte Blokhus finhval kan også opleves. I vores café kan man medbringe egen mad eller nyde de lækre retter, med lokalt fangede fisk og friskt tilbehør tilpasset årstiden.

Særlig miljøindsats

Nordsøen Oceanarium er sat i verden for at formidle om livet i Nordsøen, samt hvordan vi kan bruge Nordsøen på en bæredygtig måde. Naturbevarelse er derfor en grundværdi. Det handler om at udvise omtanke for omverden og det brusende hav, som ligger lige uden for døren, gennem bæredygtige tiltag.

Det betyder at mulige forbedringsområder, som gavner klima, miljø og naturen, hele tiden er for øje – særligt gennem driftsoptimering, indkøb og formidling til både gæster og medarbejdere.

Men det gælder også i forhold drift af stedet, og derfor er Nordsøen Oceanarium mærket med Green Attraction i marts 2023.

Område

Nordjylland

Den nordlige del af Jylland er fuld af enestående naturoplevelser og udsigtsposter med fantastisk udsigt over istidslandskab, lyngområder og hvide sandstrande. Her ligger også attraktionen Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, hvor man kan opleve innovative løsninger på vedvarende energi, og Museum for Bæredygtighed og Forsyning – MOSS, det kulturhistoriske museum med specialer inden for menneskerne i Vildmosen, Møllerne og Jyske Å’s historie.