Attraktion

Det Grønne Museum

DET GRØNNE MUSEUM

På Det Grønne Museum kan du opleve jagten, skoven, landbruget og maden, for første gang samlet i ét museum. Det smukke og levende museum ligger i fantastiske omgivelser i Auning på Djursland. Fra det øjeblik du ankommer til museet, kan du fornemme historien om landet, vi lever i og lever af – og opleve husdyr, marker, køkkenhaver, traditioner, mennesker, maskiner og gode historier i årstidernes skiften.

Tag en tur ud i det grønne med venner og familie og nyd en dag fuld af oplevelser ude og inde med masser at se på, røre ved og dufte til. Ferieperioderne er fyldt med aktiviteter som f.eks. træarbejde, fodring af dyr og oplevelser for både børn og voksne.

EN SKOV AF AKTIVITETER

Året rundt kan du opleve arrangementer, aktiviteter, udstillinger og meget andet. Med jævne mellemrum fyldes museet med frivillige, der får traktorer og skovmaskiner til at brøle, køkkenerne til at dufte, værkstederne til at summe af liv og markerne til at gro.

Hold øje med kalenderen på museets hjemmeside – her får du også datoerne på spændende arrangementer som DM i Vildtmad, julemarked, Levende lørdag og meget andet.

FERIE PÅ MUSEET

I ferierne fylder museet dagene med aktiviteter og fordybelse for alle aldre. Kom og prøv kræfter med de traditionelle håndværk, der altid har været en del af jægerens, skovarbejderens, landmandens og madmors liv. Hver ferie har sit eget tema!

Særlig miljøindsats

Green Attraction fra maj 2023.

Område

Østjylland

Østjylland tilbyder dig en fantastisk kombination af frugtbart landskab, ekspansive skove, sandstrande og travle storbyer.

Det grønne og kuperede landskab i regionen blev dannet af gletsjeren i den sidste istid. Dale, kløfter og dybe fjorde blev alle udskåret af smeltevand.

Du vil opdage, at Østjylland er let tilgængeligt og fuld af varierede udendørs oplevelser. Det er også hjemsted for Danmarks dynamiske anden by, Århus, Mols Bjerge på Djursland, Samsø og Vejle.

Men du finder også Søhøjlandet med Silkeborg og Skanderborgs søer og skove samt Legoland i Billund.