ARoS – et kunstmuseum i verdensklasse
ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Museet daterer tilbage til 1859 og hed dengang Aarhus Kunstmuseum. I 2004 åbnede museets fjerde og nuværende hjemsted, ARoS.

Med sine fem gallerier og en hel etage dedikeret til installationskunst præsenterer ARoS hvert år markante nationale og internationale kunstnere samt udstillinger med kunst fra ARoS’ egen samling. De seneste år har museet blandt andet præsenteret udstillinger med Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon, J.M.W. Turner, Douglas Gordon, Agnes Slott-Møller, Elisabeth Jerichau-Baumann og Lu Yang.

Kæmpeskulpturen Boy og ikke mindst regnbuen på toppen, Your rainbow panorama, er museets mest kendte og iøjnefaldende værker, men ARoS’ samling rummer også værker af blandt andre Janet Cardiff og George Bures Miller, Anri Sala og Dominique Gonzalez-Foerster. Værkerne er hvert år med til at trække gæster fra hele verden til ARoS og Aarhus, i 2025 udvider ARoS med 2000 km2 med den enorme kunstinstallation The Dome, A Sky space by James Turrell.

ARoS er meget mere end kunsten. Det er et samlingssted midt i byen og et univers for alle, der har lyst til at udvide horisonten. Museet tager aktiv del i samfundet og er debatskabende via udstillingerne, talks og andre aktiviteter, men også ved at være synlig i medierne og deltage i paneldebatter, samtalesaloner og lignende.

Hvert år modtager ARoS omkring en halv million besøgende og åbner hver år seks til otte udstillinger.

Særlig miljøindsats

Green Attraction siden april 2023.

Område

Østjylland

Østjylland tilbyder dig en fantastisk kombination af frugtbart landskab, ekspansive skove, sandstrande og travle storbyer.

Det grønne og kuperede landskab i regionen blev dannet af gletsjeren i den sidste istid. Dale, kløfter og dybe fjorde blev alle udskåret af smeltevand.

Du vil opdage, at Østjylland er let tilgængeligt og fuld af varierede udendørs oplevelser. Det er også hjemsted for Danmarks dynamiske anden by, Århus, Mols Bjerge på Djursland, Samsø og Vejle.

Men du finder også Søhøjlandet med Silkeborg og Skanderborgs søer og skove samt Legoland i Billund.